Boxing, Breathing & Being (BBB) - 3 daagse (25,26 en 27 nov)

Beschrijving

Boxing, Breathing & Being (BBB)

Onze getraumatiseerde cliënten hebben vaak een tolerantieraampje (window of tolerance van pat Ogden), zo smal als een te nauwe steeg en het autonome zenuwstelsel is enkel afgestemd op gevaar en bedreiging. In traditionele behandelingen gaat men er vanuit dat nare (soms verschrikkelijke) herinneringen "woordelijk" dienen te worden verwerkt. De gouden standaard was blootlegging en verwerking van herinneringen. Trauma heeft echter niets te maken met de gebeurtenissen uit het (verre) verleden maar hoe deze geleefd en beleefd worden en vooral fysiek gehuisvest zijn in het heden! 

Wanneer er dus sprake is van chronische (autonome) disregulatie en het voortdurende getriggerd worden van de (woordeloze) herinneringen met signalen van gevaar en bedreiging, dan is het van het allergrootste belang dat traumaverwerking gericht is op rust vinden in het lichaam. Het ontwikkelen van een veilige "innerlijke" gehechtheid en de "ontmenging van het heden en het verleden" zijn de belangrijkste voorwaarden om als therapeut na te streven. 

In de driedaagse training 'Boxing, Breathing & Being" duiken Marcel en Lieve samen met enthousiaste en nieuwsgierige deelnemers in de ervaring van Bokstherapie, Bewust Verbonden Ademen en TRE en laten we jullie voelen wat lichaamsgericht- en ervaringsgericht werken allemaal teweegbrengt.

BOXING: Therapeutisch Boksen is de perfecte manier om emoties te reguleren en een krachtige ontlading van spanning, stress, pijn, etc ... alsook om oude patronen letterlijk te doorbreken. Boksen is eveneens een uitgelezen manier om te helen van trauma's omdat deze vastzitten in het fysieke lichaam. Het lichaam en de ervaringen betrekken in de interventies is wat de toegevoegde waarde is. 

BREATHING: BVA (Bewust Verbonden Ademen) is een ademhalingstechniek die tot doel heeft op eenvoudige wijze contact te maken met de eigen levensenergie. Praktisch is het de verbinding van de inademing met de uitademing in een voortdurend ontspannen ritme. De effecten van ademwerk beogen het voltooien van niet verwerkte ervaringen die onder de bewustzijnsdrempel  een eigen leven zijn gaan leiden. 

BEING: TRE (Tension en Trauma Releasing Exercises, ontwikkeld door David Berceli) is een revolutionaire techniek die je lichaam helpt om chronische stress en spanningen te verminderen. Via een eenvoudige reeks oefeningen wordt de natuurlijke loslaat - reflex in je lichaam geactiveerd om stress en spanning ten gevolge van trauma los te laten zodat er een deugddoend en diepgaand herstelproces op gang komt. 

The BBB - mix will let you feel an indescribable ecstasy and delirium in melting, as it were, into the system of being, in identifying yourself with the whole of your nature.

 

De rode draad doorheen deze driedaagse zijn Meditatie, Mildheid en Mededogen 

Wat je mag verwachten: een klein theoretisch denkdeel en een groot ervaringsgericht voel- en doedeel

 

data: 25, 26 & 27 november 2022 van 9:30 tot 17:00 

lokatie: Joy of Life Breathwork Center, Donkerstraat 21, 9402 Meerbeke (Ninove)

Gezellige B&B's in de buurt voor wie wil overnachten 

 

kostprijs: € 555,00

inbegrepen: twee ervaren therapeuten, boksmateriaal, matrasjes, futons, zitkussens, koffie, thee, water, gezond tussendoortje, gezonde vegetarische lunch op zondag 

meebrengen: strandlaken, dekentje, kussentje, extra paar kousen (geen schoenen in de zaal), lunch voor vrijdag en zaterdag (zaterdag kan er eventueel een broodje/slaatje besteld worden)

draag sportieve en gemakkelijk zittende kledij 

LVB.jfifLVB2.jfif

meer info: 

Lieve Van Beeck: www.lievevanbeeck.be (academie)  

Marcel Amstelveen: www.bokstherapie.nl 

 

inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Lieve Van Beeck: [email protected]

Inschrijven via deze site niet mogelijk 

November 25, 2022 9:30 - 17:00
Joy of Life Breathwork Center
€ 0
Lieve Van Beeck en Marcel Amstelveen
NL
door derden
0
Sold out